Op. Dr. Murat Ercan Logo
Eskişehir Burun Estetiği Ameliyatı DİĞER BLOG YAZILARI
Eskişehir Burun Estetiği Ameliyatı

Eskişehir Burun Estetiği Ameliyatı

Simetrik, orantılı ve doğal görünen bir burun son zamanlarda popülerliğini sürdüren isteklerden biri haline gelmiştir. Güzel ve çekici bir burun yüzle orantılı olmalıdır.

Rinoplasti Nedir?

Simetrik, orantılı ve doğal görünen bir burun son zamanlarda popülerliğini sürdüren isteklerden biri haline gelmiştir. Güzel ve çekici bir burun yüzle orantılı olmalıdır. Yüzle orantılı olan güzel bir burun yüzün diğer hatlarını da ortaya çıkaracaktır. Buruna yeniden şekil verme ameliyatı olarak bilinen rinoplasti, plastik cerrahi operasyonlar arasında en sık tercih edilen işlemlerden biridir. Rinoplastide amaç; hastanın yüzü ile orantılı, doğal görünen ve işlevini sorunsuz bir şekilde yerine getiren  bir buruna kavuşmasını sağlamaktır. Rinoplasti ile hem buruna şekil verilebilir hem de varsa fonksiyonel bozukluklar giderilir. 

 

Rinoplasti Kimlere Uygulanabilir?

Rinoplasti ameliyatı, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan kaygısı olan tüm hastalara uygulanabilmektedir. Genellikle hastanın 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Kemik ve kıkırdak yapısı gelişmiş, fiziksel ve ruhsal problemleri olmayan, ve ameliyat bilincinde olan hastalara uygulanabilmektedir. Doktor tarafından sağlanan detaylı muayenede ameliyata engel olacak herhangi bir problemle karşılaşılmaması gerekir. 

 

Rinoplasti Nasıl Uygulanır?

Rinoplasti için öncelikle hasta detaylı bir muayeneden geçer. Ameliyata uygun görülen hastalara, kişiye özel bir tedavi uygulanır. Rinoplasti, genel anestezi altında gerçekleştirilen ve ortalama 1-2 saat süren bir işlemdir. Ameliyat, açık ve kapalı olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilir. Açık rinoplasti, burun delikleri arasında küçük bir kesi açılması ile gerçekleştirilir. Özellikle büyük değişiklikler yapılması gereken burun ameliyatlarında doktorun rahat ve başarılı bir şekilde işlemi tamamlaması için açık rinoplastinin tercih edilmesi daha önemlidir. Kapalı rinoplastide ise burun içine yapılan küçük kesiler yardımıyla işlem gerçekleştirilir. Küçük değişiklikler için kullanılan bu yöntemde iyileşme süresi daha hızlı gerçekleşir ve dikiş izinin veya enfeksiyonun yok denecek kadar azalması açısından bu yöntem sıklıkla tercih edilir. 

Rinoplasti sırasında burundaki kemik ve kıkırdak doku üzerine eklemeler veya eksiltmeler yapılabilmektedir. Bu sebeple görünüm bozukluğuyla birlikte solunum problemleri yaşayan hastalar da aynı operasyon içinde tedavi edilebilmektedir. 

 

Rinoplasti Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Rinoplasti ameliyatı genellikle sonrasında ağrı ve hafif acı hissettirebilen bir süreçtir. Bu süreç doktorunuzun verdiği ağrı kesiciler ile hafif geçecektir. Ameliyattan sonra sulu ve yumuşak gıdalar ile beslenmeniz gerekmektedir. Ameliyattan sonra hafif kanamalar olması doğaldır. Bu sızıntıları buruna değmeden dikkatli bir şekilde silinmelidir. Ameliyattan sonraki ilk 15 gün baş yukarıda tutularak yatılmalıdır. Öne eğilmek ve ağır kaldırmak kesinlikle önerilmemektedir. Enfeksiyonu önlemek amacıyla burundaki yaralara ve dikişlere dokunulmaması önemlidir. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde burun darbe ve  soğuğa karşı korunmalıdır. Bunların  yanı sıra il bir hafta sauna, buhar banyosu, ağır egzersizler gibi aktivitelerden kaçınmanız gerekmektedir. 

 

Eskişehir Rinoplasti Ameliyatı Fiyatları 2024

Rinoplasti ameliyatı son teknoloji cihazlar kullanılarak uygulanan bir işlemdir. Rinoplasti ameliyatı, ameliyatın süresine, zorluğuna, cerrahın tecrübesine, kullanılan malzemelerin kalitesine göre farklılık göstermektedir. Muayene olmadan kesin bir fiyat belirlemek doğru değildir. Burada önemli olan operasyonun ücreti değil uzman ve sizinle iyi iletişim kurabilecek bir doktora başvurabilmenizdir. Rinoplasti hakkında tüm bilgiler için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

BİZE ULAŞIN

[email protected]

ADRES
Hoşnudiye Mah. 746. Sok. No:13/64 Soho Business Center Tepebaşı/Eskişehir

YOL TARİFİ AL

TELEFON
0 552 603 87 26


BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN

Op. Dr. Murat Ercan Facebook Op. Dr. Murat Ercan Instagram Op. Dr. Murat Ercan Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Adınız
Soyadınız
Telefon Numaranız
E-posta Adresiniz
Mesajınız

Whatsapp

RANDEVU AL